• image

  0

 • imageimage

  0

 • image

  0

 • eMag2023

  0

 • sITKOM anms

  0

 • image

  0

 • image

 • image

  0

 • image

  0

 • image

  0

ANMS - Utama

image

 

 

Berita ANMS

 

Sitkom ANMS - AUSSH!

 

 

                         
                         

                             
Bella, Sindu dan Alvin berkempen Speak Out, yang merupakan inisiatif Kementerian Kesihatan Malaysia mengadvokasikan rakyat untuk menegur perokok yang merokok di sekeliling mereka. Budiman, adik kepada Kak Nana bercadang meminjam duit dengan Kak Nana, tetapi tidak dilayan oleh Kak Nana yang tahu perangai sebenar adiknya itu.                           Kak Nana berang apabila melihat kafenya di sabotaj dengan longgokan sampah dan serangga perosak. Kak Nana dan yang lain membuat perancangan untuk memerangkap siapakah dalang yang bertanggungjawab atas semua tindakan itu. Sementara itu, Sazali dan Maz pening kepala memikirkan di mana untuk sambut ulang tahun perkahwinan mereka.
                             
                             
                         
                         
                             
Sazali bertemu dengan Abang Jay, kawan lama yang sudah lama tak jumpa. Abang Jay menasihatinya supaya melawan fobia untuk menjalani saringan kesihatan sebelum terlambat. Sementara itu, kehadiran semula Abang Jay telah membangkitkan semula bibit-bibit percintaan antara Abang Jay dan Kak Nana.
 
                         
Rashid, seorang usahawan yang berjaya berkongsi pengalaman dengan Bella, Alvin dan Sindu tentang Konsep Take 5 iaitu Aktifkan Diri, Syukur, Teroka Minat, Kekal Berhubung dan Beri. Pada masa yang sama Kak Nana berasa bimbang apabila seorang pemuda bernama Tommy mengaku telah jatuh cinta pada Kak Nana yang digelarnya sebagai Isabella!
                             
                             
                         
AUSSH! Episod 5 - Kak Long Zombi
                          AUSSH! Episod 6 - Kaki Temberang
Sazali merasakan badannya agak 'lemau' tetapi baru sahaja hendak bersenam di luar tiba-tiba hujan lebat dan terpaksalah mereka tunggu seketika. Bella tiba-tiba mendapat idea dan mengajak mama dan papanya untuk bersenam di dalam rumah. Kak Long, kakak kepada Sazali kemudiannya datang dan telah menghuru-harakan lagi keadaan.
                       
 
Keluarga Sazali sibuk ingin membuat video untuk menjelaskan kepada orang ramai betapa pentingnya mengamalkan pemakanan sihat dan selamat.

 

 

                             
                             
                         
AUSSH! Episod 7 - Denggi yang Dengki                           AUSSH! Episod 8 - 10,000 Langkah (Episod Akhir)
                             
Sazali panik apabila mendapat tahu beberapa orang jirannya telah dimasukkan ke hospital kerana demam denggi. Kemudian muncul seorang lelaki bernama Wahid yang mengambil kesempatan dengan menjual pelbagai gajet yang kononnya boleh menghapuskan nyamuk Aedes.
 
                         
Sazali dan isterinya, Mazlina menganjurkan senaman berjalan kaki sebagi rutinseharian (matlamat berjalan 10 ribu langkah sehari) di kawaan kejiranan. KEmudian muncul seorang wanita bernama Miss Jibun yang sebenarnya merupakan seorang 'scammer'. Mujurlah Sazali dan Mazlina berjaya mengesan kegiatan jahat Miss Jibun.
 
                             
                             

 

 

 

Aktiviti ANMS

 

1 / 4
image
2 / 4
image
3 / 4
image
4 / 4
image

 

 
15 Februari 2023 <br>Lembaga Zakat Selangor komited untuk bersama menjayakan Agenda Nasional Malaysia Sihat (ANMS)
14 Mac 2023 <br> Bahagian Pendidikan Kesihatan, Kementerian Kesihatan Malaysia (BPK, KKM) menerima jemputan daripada pihak AmBank Group untuk bersama-sama menjayakan Program “AmBank Health & Wellness Month 2023
11 Mac 2023 <br> Wellness On Wheel (WOW) menyertai Jelajah Jom Peluh! yang dianjurkan oleh rakan strategik Agenda Nasional Malaysia Sihat (ANMS) Jabatan Kesihatan Negeri Johor, iaitu Street Workout & Calisthenics, Johor Bahru
11 Februari 2023 <br> Program Family Fun Explorace yang diadakan di Perumahan Penjawat Awam Fasa 5R3, Presint 5, Putrajaya

 

 
 
image

Kemaskini pada 2024-05-13 10:10:38 daripada HECC

 •  
 • Print
 • Email this page