Page 9 - Jun 2019
P. 9

Majlis sambutan Hari Pembantu Perubatan


        Peringkat Kebangsaan Tahun 2019













                       Lawatan Kerja Ke Tapak


            Pembinaan Pusat Kebangsaan


                Bagi Keselamatan Makanan






                ada 19 Jun 2019 yang lalu,  YB Dr. Lee  Lawatan tersebut  bertujuan  bagi memantau dan
                Boon  Chye,  Timbalan  Menteri  Kesihatan  menilai Program Keselamatan dan Kualiti Makanan
                Malaysia telah mengadakan lawatan kerja  bagi melindungi orang ramai terhadap bahaya dari
       P ke tapak pembinaan Pusat Kebangsaan  segi kesihatan dalam penyimpanan, penyediaan,
        bagi Keselamatan Makanan (NCFS). Pusat  pemprosesan pembungkusan, pengangkutan,
        tersebut yang dijangka siap dalam masa tiga  penjualan  dan penggunaan makanan  dalam
        tahun dan berperanan sebagai cabang saintifik  perdagangan makanan.  YB Dr. Lee Boon Chye
        bagi Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan  menyatakan bahawa kesihatan adalah aset yang
        (BKKM),     terutamanya     dalam    meningkatkan     bernilai dan setiap individu perlu menghargainya.
        kawalan keselamatan dan kualiti makanan negara.














































                                                                                          E-BULETIN KKM EDISi jun 2019  06
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14