MyGov Portal
SearchFunction
Privacy Policy
feedbackform
PDPA
Broadcast
Pengenalan Kami
Berita
Soalan Lazim
Pekeliling
Hubungi Kami
Multilang
Sitemap
W3C Disability Accessibility
Number of Online Services
Freedom of Information
Online E-Participation
image
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T

bm en

Kunjungan Hormat YB Datuk James Ratib, Menteri Pembangunan Masyarakat Dan Kesejahteraan Rakyat Sabah

7 Mac 2023 -YB Dr. Zaliha Mustafa, Menteri Kesihatan telah menerima kunjungan hormat daripada YB Datuk James Ratib, Menteri Pembangunan Masyarakat dan Kesejahteraan Rakyat Sabah serta YBrs. Tuan Teoh Gim Hooi, Penasihat Kepada Menteri Pembangunan dan Masyarakat Kesejahteraan Rakyat Sabah di Parlimen.

Sesi kunjungan bertujuan membincangkan pelbagai isu kesihatan awam di negeri Sabah terutamanya berkaitan infrastruktur dan kemudahan kesihatan di Sabah.

Di samping itu, isu perjawatan juga turut dibincangkan dan cadangan untuk menaik taraf fasiliti kesihatan telah dikemukakan bagi memantapkan struktur organisasi sistem kesihatan di Sabah.

Cadangan serta penambahbaikan yang telah dibincangkan ini sejajar dengan inisiatif Kertas Putih Kesihatan (HWP), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) yang menitikberatkan reformasi kesihatan awam demi kesejahteraan masyarakat.

Hadir sama YB Lukanisman Awang Sauni, Timbalan Menteri Kesihatan dan YBhg. Datuk Dr. Rose Nani Mudin, Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Sabah.

image image image image

 

 


Kemaskini pada 2023-03-09 14:32:10 daripada

 •  
 • Print
 • Email this page