MyGov Portal
SearchFunction
Privacy Policy
feedbackform
PDPA
Broadcast
Pengenalan Kami
Berita
Soalan Lazim
Pekeliling
Hubungi Kami
Multilang
Sitemap
W3C Disability Accessibility
Number of Online Services
Freedom of Information
Online E-Participation
image
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T

bm en

Lawatan YB Timbalan Menteri Kesihatan Ke Jabatan Kecemasan Dan Ruang Hemodialisis Di Bangunan Lama Hospital Tanah Merah, Kelantan

11 Mac 2023 - YB Lukanisman bin Awang Sauni, Timbalan Menteri Kesihatan telah mengadakan lawatan ke Jabatan Kecemasan dan Ruang Hemodialisis Yang terletak di bangunan lama Hospital Tanah Merah, Kelantan. Kehadiran YB Lukanisman di sambut oleh YBrs. Dr. Amirudin Bin Mamat, Pakar Perubatan Kecemasan dan trauma, Hospital Tanah Merah.

Lawatan tersebut bertujuan membuat tinjauan lanjut proses perpindahan katil dan perkhidmatan dari bangunan lama ke bangunan tambahan Hospital Tanah Merah yang baharu.

YB Lukanisman turut diberikan penerangan mengenai kekangan perkhidmatan ambulans ke kawasan pendalaman sekitar Tanah Merah selain meninjau kesesakan di Jabatan Kecemasan dan juga perkhidmatan Kesihatan lain yang diberikan kepada pesakit setempat.

YB Lukanisman berkesempatan menyantuni warga kerja KKM di bangunan lama Hospital Tanah Merah dan turut beramah-mesra dengan pesakit yang datang mendapatkan rawatan di bangunan lama Hospital Tanah Merah berkenaan.

Turut hadir ialah YBhg. Dato’ Zamzuri Bin Abdul Aziz, Timbalan Ketua Setiausaha (Kewangan), YBhg. Dato' Dr. Muhammad Radzi bin Abu Hassan, Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Penyelidikan & Sokongan Teknikal) dan YBrs. Encik Wan Hashim bin Wan Rahim, Setiausaha Bahagian Kanan, Bahagian Pembangunan, KKM dan YBrs. Dr. Puteri Nurbaya Mohamed Ismail, Pengarah Hospital Tanah Merah.

image image image image

Kemaskini pada 2023-03-16 18:17:31 daripada

 •  
 • Print
 • Email this page