MyGov Portal
SearchFunction
Privacy Policy
feedbackform
PDPA
Broadcast
Pengenalan Kami
Berita
Soalan Lazim
Pekeliling
Hubungi Kami
Multilang
Sitemap
W3C Disability Accessibility
Number of Online Services
Freedom of Information
Online E-Participation
image
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T

bm en

LAWATAN KERJA YB TIMBALAN MENTERI KESIHATAN KE BANGUNAN PROJEK PUSAT PAKAR PERGIGIAN SABAH DI KOTA KINABALU.

7 Julai 2023- YB Lukanisman Bin Awang Sauni, Timbalan Menteri Kesihatan memulakan lawatan kerja Hari ke-2 di Sabah dengan lawatan ke Bangunan Projek Pusat Pakar Pergigian Sabah di Kota Kinabalu.

cadangan Projek pembinaan Pusat Pakar Pergigian Sabah terletak kira-kira 2km dari Pusat Bandar Kota Kinabalu di Jalan Family Planning Center.

Keluasan tapak Projek Pusat Pakar Pergigian Sabah adalah 1.54 ekar. Bangunan yang dibina adalah merupakan bangunan satu (1) tingkat yang terdiri daripada Orthodontic Specialist Clinic, Periodontic Specialist Clinic, Restorative Specialist Clinic, Dental Public Health Specialist Clinic dan Training, Education & Research.

Projek Pusat Pakar Pergigian Sabah dijangka siapa pada Oktober 2023. YB Lukanisman berharap projek pembinaan Pusat Pakar Pergigian dapat disiapkan mengikut masa yang telah dijadualkan agar masyarakat tempatan boleh menikmati perkhidmatan kesihatan yang cepat dan berkualiti terutamanya dalam perkhidmatan Kesihatan pergigian.

Turut hadir bersama dalam lawatan ialah YBrs. Dr Asits Sanna, Pengarah Kesihatan Negeri Sabah, Puan Jasnawati binti Jasmin, Timbalan Pengarah JKN Sabah (Pengurusan), YBrs. Dr. Thaddius Herman Maling Timbalan Pengarah Kesihatan Negeri (Pergigian).

 

image image image image
image image image

Kemaskini pada 2023-07-20 10:29:54 daripada UKK Norhanita

 •  
 • Print
 • Email this page