MyGov Portal
SearchFunction
Privacy Policy
feedbackform
PDPA
Broadcast
Pengenalan Kami
Berita
Soalan Lazim
Pekeliling
Hubungi Kami
Multilang
Sitemap
W3C Disability Accessibility
Number of Online Services
Freedom of Information
Online E-Participation
image
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T

bm en

LAWATAN KERJA YB TIMBALAN MENTERI KESIHATAN KE HOSPITAL TENGKU AMPUAN AFZAN (HTAA), KUANTAN.

9 Julai 2023- YB Lukanisman Awang Sauni, Timbalan Menteri Kesihatan telah mengadakan lawatan kerja ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), Kuantan.

Program lawatan ini dimulakan dengan sesi perbincangan YB Timbalan Menteri Kesihatan Malaysia bersama kakitangan Jabatan Kesihatan Negeri Pahang dan Hospital Tengku Ampuan Afzan.

YB Timbalan Menteri Kesihatan meneruskan sesi lawatan beliau ke Unit Farmasi Klinik Pakar (Inisiatif Value Added Services (VAS) dan melawat ke beberapa Jabatan dan Unit di HTAA.

Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) telah dibangunkan pada tahun 1904 dan diberi nama Rumah Sakit Kuantan. Kini hospital ini beroperasi dengan kapasiti 851 katil pesakit dalam, 13 katil bilik bedah dan 21 katil ICU.

Lawatan kerja ini diharap dapat memberi sinar kepada pembangunan fasiliti kesihatan di HTAA dan seterusnya memberi manfaat kepada seluruh rakyat, terutamanya rakyat negeri Pahang.

Turut hadir, YH Dato' Indera Dr. Nor Azimi Yunus, Pengarah Kesihatan Negeri Pahang dan YBrs. Dr. Rahimah Ibrahim, Pengarah Hospital Tengku Ampuan Afzan.

 

 

image image image
image image image
image image image

Kemaskini pada 2023-07-26 14:31:09 daripada UKK Norhanita

 •  
 • Print
 • Email this page