MyGov Portal
SearchFunction
Privacy Policy
feedbackform
PDPA
Broadcast
Pengenalan Kami
Berita
Soalan Lazim
Pekeliling
Hubungi Kami
Multilang
Sitemap
W3C Disability Accessibility
Number of Online Services
Freedom of Information
Online E-Participation
image
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T

bm en

LAWATAN KERJA YB MENTERI KESIHATAN KE KLINIK DESA ATAS TOL

15 Julai 2023- YB Menteri Kesihatan, Dr. Zaliha Mustafa telah mengadakan lawatan kerja ke Klinik Desa Atas Tol, Kuala Terengganu.

Lawatan ini untuk meninjau keadaan bangunan dan fasiliti-fasiliti klinik desa berkenaan bagi memastikan perancangan naik taraf dapat dilakukan dengan teliti.

Klinik Desa Atas Tol ini mula ditubuhkan pada tahun 1951 dan dikenali sebagai Rumah Bidan Kerajaan. Bermula pada tahun 1970, klinik ini telah dinaik taraf sebagai klinik desa dengan menyediakan perkhidmatan kesihatan kanak-kanak, pesakit luar, perkhidmatan warga emas dan sebagainya. Klinik desa ini menyediakan perkidmatan kesihatan kepada kira-kira 16,000 komuniti di kawasan sekitar tersebut.

Turut hadir ialah YBhg. Datuk Dr. Norhayati binti Rusli, Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Kesihatan Awam) KKM, YBhg. Dato’ Dr. Hjh Kasemani binti Embong, Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu, YBrs. Dr. Mohd Anuar bin Abd Rahman, Timbalan Pengarah Kesihatan Negeri Terengganu (Kesihatan Awam) dan YBrs. Dr. Hjh Fatimah Binti Muda, Pegawai Kesihatan Daerah Kuala Terengganu.

 

image image image image
image image image image

Kemaskini pada 2023-08-04 16:42:14 daripada UKK Norhanita

 •  
 • Print
 • Email this page