MyGov Portal
SearchFunction
Privacy Policy
feedbackform
PDPA
Broadcast
Pengenalan Kami
Berita
Soalan Lazim
Pekeliling
Hubungi Kami
Multilang
Sitemap
W3C Disability Accessibility
Number of Online Services
Freedom of Information
Online E-Participation
image
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T

bm en

LAWATAN KERJA YB TIMBALAN MENTERI KESIHATAN KE KLINIK KESIHATAN KUALA TATAU, BINTULU.

18 Julai 2023- YB Lukanisman Bin Awang Sauni, Timbalan Menteri Kesihatan memulakan hari kedua siri lawatan kerja ke negeri Sarawak dengan melawat Klinik Kesihatan Kuala Tatau, Bintulu.

Lawatan ini adalah untuk memastikan fasiliti yang disediakan adalah menepati piawaian keselamatan dan keperluan kesihatan awam khususnya kepada komuniti setempat.

Klinik Kesihatan Tatau ini dibina pada tahun 1971 dan mula beroperasi pada 18 April 1981 dengan menyediakan pelbagai perkhidmatan kesihatan dan perubatan kepada hampir 2,500 populasi penduduk antaranya ialah Perkhidmatan Kesihatan Mental, Perkhidmatan Warga Emas, Pesakit Luar dan Perkhidmatan Klinik Berhenti Merokok.

Turut hadir ialah YBrs. Dr. Ooi Choo Huck, Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Sarawak, YBrs. Dr. Veroncia Lugah, Timbalan Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Sarawak (Kesihatan Awam) dan Dr. Azlee bin Ayub, Timbalan Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Sarawak (Perubatan).

 

image image image image
image image image image

Kemaskini pada 2023-08-10 09:02:24 daripada UKK Norhanita

 •  
 • Print
 • Email this page