MyGov Portal
SearchFunction
Privacy Policy
feedbackform
PDPA
Broadcast
Pengenalan Kami
Berita
Soalan Lazim
Pekeliling
Hubungi Kami
Multilang
Sitemap
W3C Disability Accessibility
Number of Online Services
Freedom of Information
Online E-Participation
image
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T

bm en

LAWATAN KERJA YB TIMBALAN MENTERI KESIHATAN MALAYSIA DENGAN PENUTUPAN MESYUARAT BERSAMA JABATAN KERJA RAYA MALAYSIA DI HOTEL KINGWOOD, SIBU, SARAWAK.

21 Julai 2023- YB Lukanisman Bin Awang Sauni, Timbalan Menteri Kesihatan telah menghadiri mesyuarat bersama Jabatan Kerja Raya Malaysia di Hotel Kingwood, Sibu, Sarawak.

Mesyuarat tersebut adalah bertujuan untuk menilai semula proses dan status projek pembinaan fasiliti-fasiliti kesihatan di Sarawak selain membincangkan status semasa projek sakit di negeri tersebut.

Siri lawatan YB Lukanisman ke Sarawak dari 17 hingga 21 Julai adalah untuk meninjau fasiliti kesihatan daif yang perlu dinaiktaraf selain kesesuaian kes-kes pesakit yang perlu dirujuk ke hospital rujukan dalam jarak yang tertentu agar rakyat di Sarawak terutamanya di kawasan pendalaman dapat mengakses fasiliti kesihatan dengan lebih mudah.

Turut hadir bersama ialah Tuan Zairi Bin Mat Ali, Setiausaha Bahagian Kanan Pembangunan KKM, YBrs. Dr. Ooi Choo Huck, Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri (JKN) Sarawak, YBrs. Dr. Veroncia Lugah, Timbalan Pengarah JKN Sarawak (Kesihatan Awam), YBrs. Dr. Azlee bin Ayub, Timbalan Pengarah JKN Sarawak (Perubatan), Puan Irdina Oh Bt Abdullah, JKR Malaysia dan En. Iswandi B. Ahmad Zaidin, Arkitek Kanan Cawangan Bangunan JKR Sarawak.

 

image image image image

 


Kemaskini pada 2023-08-10 15:10:32 daripada UKK Norhanita

 •  
 • Print
 • Email this page