MyGov Portal
SearchFunction
Privacy Policy
feedbackform
PDPA
Broadcast
Pengenalan Kami
Berita
Soalan Lazim
Pekeliling
Hubungi Kami
Multilang
Sitemap
W3C Disability Accessibility
Number of Online Services
Freedom of Information
Online E-Participation
image
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T

bm en

LAWATAN KERJA YB TIMBALAN MENTERI KESIHATAN KE KLINIK KESIHATAN SUNGAI LANG.

27 Julai 2023- YB Lukanisman Bin Awang Sauni, Timbalan Menteri Kesihatan telah meneruskan siri lawatan kerja ke fasiliti KKM yang kedua di Selangor, iaitu Klinik Kesihatan Sungai Lang.

Klinik Kesihatan Sungai Lang adalah sebuah klinik yang berasal dari Rumah Bidan Kerajaan (RBK) ditubuhkan tahun 1963. Klinik ini di naik taraf kepada Klinik Desa Sungai Lang pada Ogos 1968 bagi meluaskan perkhidmatan kepada masyarakat sekeliling. Pada Januari 2012 Klinik Desa Sungai Lang telah dinaik taraf kepada Klinik Kesihatan Sungai Lang yang melibatkan penambahan Jabatan Pesakit Luar bagi merawat penyakit ringan.

YB Lukanisman telah melawat sekitar KK Sungai Lang di Pusat Kraf KEMAS dan juga meninjau tapak lokasi baru untuk KK Sungai Lang disamping menyantuni warga kerja di Klinik Kesihatan tersebut.

Turut hadir bersama ialah YB Dato’ Dr. Ahmad Yunus, Ahli Perlimen Kuala Langat, YBhg. Datuk Dr. Norhayati binti Rusli, Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Kesihatan Awam) KKM dan Dr Ummi Kalthom Binti Shamsudin, Pengarah Bahagian Kesihatan Awam.

image image image image
image image image

Kemaskini pada 2023-08-11 11:29:17 daripada UKK Norhanita

 •  
 • Print
 • Email this page