MyGov Portal
SearchFunction
Privacy Policy
feedbackform
PDPA
Broadcast
Pengenalan Kami
Berita
Soalan Lazim
Pekeliling
Hubungi Kami
Multilang
Sitemap
W3C Disability Accessibility
Number of Online Services
Freedom of Information
Online E-Participation
image
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T

bm en

LAWATAN KERJA YB MENTERI KESIHATAN MALAYSIA KE KLINIK KESIHATAN IBU DAN ANAK (KKIA) KIDURONG, BINTULU.

15 September 2023- YB Dr. Zaliha Mustafa, Menteri Kesihatan telah meneruskan lawatan kerja di Bintulu dengan melawat Klinik Kesihatan Ibu dan Anak (KKIA) Kidurong, Bintulu.

Klinik Kesihatan Ibu dan Anak Kidurong terletak di dua buah rumah teres Kos rendah yang dipinjamkan oleh Lembaga Kemajuan Bintulu semenjak tahun 1986.

KKIA Kidurong mencatat jumlah purata harian kedatangan pesakit adalah seramai 80 hingga 110.

YB Dr. Zaliha Mustafa turut melawat dan melihat persekitaran bangunan serta kemudahan-kemudahan yang terdapat di KKIA Kidurong selain menyantuni pesakit-pesakit dan petugas kesihatan di Klinik tersebut.

Turut hadir ialah YB Dato’ Seri Tiong King Sing, Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya, YBhg. Dato' Dr. Muhammad Radzi bin Abu Hassan, Ketua Pengarah Kesihatan, YBhg. Dato’ Dr. Asmayani binti Khalib, Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Perubatan) dan YBrs. Dr. Ooi Choo Huck, Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri (JKN) Sarawak.

 

image image image
image image

Kemaskini pada 2023-09-26 16:31:26 daripada UKK Norhanita

 •  
 • Print
 • Email this page